Het prototype van het basismodel is in oktober 2017 in Deventer op het terrein van de Business Innovatie Campus De Gasfabriek geplaatst. De gedeputeerde van de Provincie Overijssel Monique van Haaf heeft de opening verricht. Een ideale testomgeving en een plezierige omgeving om samen te komen.

House2Start heeft een eindgevel beschikbaar gesteld voor het Raak mkb-project Polypyrool. Pyrrool is een polymeer met bijzondere eigenschappen. Een vuren houtengevel is behandeld met polypyrool in combinatie met biobased lijnolie. De zwarte gevel ziet er na 2 jaar nog prachtig uit. Regelmatig worden er door studenten van Saxion allerlei testen in de woning uitgevoerd. Bijvoorbeeld een co-heating test. Inmiddels hebben studenten de circulariteit van de woning onderzocht en zijn we nu gestart met de ontwikkeling van een praktijkgerichte beoordelingsmethode.

De overige gevels van de woning zijn op dit moment voorzien van Rockpanel, NobelWood en WaxedWood. In de afgelopen 2 jaar hebben we kunnen ervaren dat de infrarood verwarming snel reageert en een comfortabele warmte geeft. Inmiddels hebben honderden mensen ervaren dat de kleine woning ruimtelijk goed voelt. De woning is opgebouwd uit 2 modules van elk 2,5 m’ breed en dat geeft samen met de lichtinval ruimtelijk effect. De opgedane kennis en ervaring hebben we weer meegenomen bij de ontwikkeling van House2Start PLUS.

Kenmerken

LocatieDeventer – Zutphenseweg 6
StatusGerealiseerd
Oplevering4e kwartaal 2017
Aantal woningen1
ModelBasis
Huur/koopEigen gebruik
BeleggerHouse2Start
HuurderEigen gebruik en beschikbaar voor onderzoek door studenten