Het huis

Dit is mijn toekomst

Het huis

Video:Rondleiding door een House2Start

De filosofie

Het huis moet overal kunnen staan. Verplaatsbaar. Eenvoud, slim en betaalbaar zijn sleutelbegrippen. Industrialisatie van het bouwproces is de basis. Denken in kringlopen is vanzelfsprekend. Het energiedak levert alle benodigde energie. De gevel kan qua kleur en opbouw verschillen. De huizen staan in een rij rondom een erf met een centrale berging!

Industrialisatie

Vaste leveranciers leveren ‘op tijd en op maat’ de materialen en bouwcomponenten in de fabriek. De onderdelen worden geassembleerd tot modules en de modules worden in 1 dag  op de bouwplaats gemonteerd. Geen afval, minder CO2-uitstoot, minder fouten en geen onwerkbaar weer! Dit zal leiden tot kostenreductie en kwaliteitsverbetering.

Circulair

Compact bouwen

Compact bouwen

Compact bouwen levert de allerbelangrijkste besparing op ten opzichte van een ‘normale’ eengezinswoning. Minder materialen en minder energieverbruik.

Technische kringlopen

Technische kringlopen

Er is geen afval tijdens het productieproces. Het huis is demontabel. In de toekomst kunnen de modules terug naar de fabriek en kunnen materialen worden hergebruikt.

Biologische kringlopen

Biologische kringlopen

De gevelbeplating is gemaakt van rijstschillen met steenzout en minerale olie. Een zeer hoogwaardig biologisch product. Voor elk onderdeel zoeken we naar de beschikbare biologische alternatieven.

All-electric

Geen gasaansluiting. Het huis krijgt een energiedak. PV-panelen leveren de totale energie. De energie vraag is beperkt door zwaar te isoleren, slim te ventileren en minder energieverbruik te stimuleren. Infrarood vloerverwarming, elektrische doorstroomelementen, slimme CO₂ gestuurde ventilatie en de best beschikbare apparatuur.

Smart

House2Start is uitgerust met Homey. Homey verbindt alle apparatuur. Via een app op de mobiele telefoon is de energieopbrengst en het energieverbruik inzichtelijk. Sensoren meten de lichtintensiteit, temperatuur, beweging, luchtvochtigheid of het CO₂-gehalte.

Voor een betere toekomst!

Wonen en leven

Ik ben starter

Samenwerken en investeren

Ik ben grondeigenaar