Nieuws

Prijsvraag locatie Tellegenschool Wijhe

Prijsvraag locatie Tellegenschool Wijhe

In september heeft House2Start meegedaan aan de prijsvraag van de gemeente Olst-Wijhe voor de herontwikkeling van de locatie van de Tellegenschool in Wijhe. Doordat de school zijn functie heeft verloren is gevraagd een nieuwe woningbouw invulling te ontwerpen voor deze plek. 

Er is een prachtig plan ontwikkeld, samen met onze vaste partners Building Design (architectuur) en Ad Fontem (ruimtelijk advies en groeninrichting), waarin vooral veel nadruk is gelegd op de verbinding tussen de bestaande en nieuwe kwaliteiten en tussen huidige en nieuwe buurtbewoners.

Het woonprogramma voor Park Rivierduinen is door ons ingevuld met 12 grondgebonden woningen (9 starters- en 3 gezinswoningen) en een paviljoenachtig appartementengebouw in het park met 10 appartementen voor senioren. Het appartementengebouw is goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid op het gebied van waterbuffering, energie en flora & fauna.

Het park is ingericht voor jong en oud, voor de huidige en toekomstige bewoners, waarbij het samen gebruiken en samenkomen centraal staat. Er is ruimte om te wandelen, te sporten of om te tuinieren in de pluk- en moestuin. Voor kinderen om te spelen op de stapstenen in de wadi’s of te voetballen op het grasveld.

In deze film, gemaakt door Ad Fontem, ziet u het prachtige resultaat.

Helaas zijn wij op basis van een te lage bieding voor de grond niet geselecteerd, maar wel erg trots op dit mooie plan waar door alle samenwerkende partijen met veel energie aan is gewerkt!