De locatie in de binnenstad van Enschede betreft de herontwikkeling van een kantoorgebouw naar 12 woonzorgeenheden, een ontmoetingskeuken die maatschappelijk wordt ingezet en een werkruimte voor het ondersteunende team. Op het binnenterrein worden 8 House2Start woningen geplaatst. De woonzorgeenheden worden verhuurd aan mensen die ondersteuning krijgen bij herstel van leven en participatie vanuit WOPiT.

Het basismodel is bijzonder geschikt om mensen zelfstandig te laten wonen. De grondgebonden woningen geven de bewoners wat meer een gevoel van autonomie. Een eigen besloten terras aan de achterzijde. De zorgverlener altijd dichtbij. Maar ook de vrijheid om onderdeel te kunnen uitmaken van de stad. Met goede voorzieningen om de hoek.

House2Start ontwikkelt voor de belegger het totale project. Wij ontzorgen de belegger en leveren de woonzorgeenheden rechtstreeks op aan de zorgverlener. De beheerder weet straks exact wat de kosten zullen zijn voor het onderhoud. Onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen. Geen complexe techniek maar simpel bedienbaar. House2Start wordt opgeleverd met een materialenpaspoort. Mocht in de toekomst de behoefte veranderen dan kunnen de woningen verplaatst worden. In elk geval kunnen ze in de verre toekomst retour fabriek en kunnen de materialen ‘geoogst’ worden!

Kenmerken

LocatieEnschede – Javastraat 92
Statusopgeleverd
Aantal 8
ModelBasis
Huur/koopHuur
BeleggerDeltaborgh Investments
HuurderStichting Wonen en Psychiatrie in Twente [WOPiT] met haar bewoners