Nieuws

Start bouw 24 starterswoningen Keppeloord Doetinchem

Start bouw 24 starterswoningen Keppeloord Doetinchem

 Wethouder Ingrid Lambregts en Els Birkenhäger, directeur-bestuurder van woningcorporatie Sité Woondiensten, legden vrijdagmiddag 15 december de laatste vloerplaat voor de officiële start van de bouw van 24 woningen in het nieuwbouwproject Stadspark Keppeloord. House2Start heeft het project ontwikkeld waarvan twaalf koopwoningen zijn verkocht aan starters en Sité Woondiensten twaalf hoogwaardige huurwoningen heeft aangekocht. Alle koop- en huurwoningen worden naar verwachting opgeleverd in het derde kwartaal van 2024. Met deze toevoeging van nieuwe woningen verlichten House2Start, Sité en de gemeente Doetinchem de druk op de lokale woningmarkt.

Wethouder Lambregts benadrukte tijdens haar speech dat juist starters  het op dit moment moeilijk hebben op de woningmarkt. “Ik ben dan ook ongelofelijk blij dat er snel twaalf betaalbare koopwoningen en twaalf sociale huurwoningen bij komen op deze mooie plek”, aldus wethouder Lambregts. Ook het feit dat Doetinchemse jongeren als eerste de mogelijkheid kregen om in aanmerking te komen voor deze woningen maakt dit project zeer geslaagd. Maar liefst tien woningen zijn verkocht aan jongeren uit onze gemeente: een fantastisch aantal!”

“Het is de ambitie van House2Start om door industrialisatie duurzame en betaalbare woonoplossingen te bieden voor starters”, legt Christiaan Kats, directeur van House2Start uit. “Starters kunnen nauwelijks de woningmarkt betreden. Door slim te verkavelen en gebruik te maken van standaard geïndustrialiseerde compacte woonmodellen blijven de woningen betaalbaar. In een vroegtijdig stadium hebben we samengewerkt met het Gelderse Projecten Bureau – de gebiedsontwikkelaar van Stadspark Keppeloord – en dan zie je dat het best mogelijk is om starters aan een betaalbare koopwoning te helpen. En natuurlijk prachtig dat Sité de twaalf ontwikkelde huurwoningen in haar portefeuille heeft opgenomen.”

De 24 woningen maken onderdeel uit van Stadspark Keppeloord. De wijk met totaal ruim 270 woningen ligt vlak bij het centrum en aan de rand van de Kruisbergse bossen. Tussen groenblijvende hagen en sfeervolle bomenlaantjes wonen straks jong en oud, starters, doorstromers, gezinnen, senioren en singles naast en met elkaar in een unieke, groene en ruim opgezette buurt. Niet alleen de woonomgeving is groen, klimaatadaptief en natuurinclusief, ook de woningen zijn duurzaam en energiezuinig.