Het huis

Dit is mijn toekomst

Het huis

De filosofie

Het huis moet overal kunnen staan. Verplaatsbaar. Eenvoud, slim en betaalbaar zijn sleutelbegrippen. Een volwaardige woning die voldoet aan het bouwbesluit. Industrialisatie van het bouwproces is de basis. Denken in kringlopen is vanzelfsprekend. Het energiedak levert alle benodigde energie. De gevel kan qua kleur en opbouw verschillen. Wonen aan een intiem pleintje of met terrassen aan een collectieve binnentuin.

Modulair bouwen = industrialiseren

Vaste leveranciers leveren ‘op tijd en op maat’ de materialen en bouwcomponenten in de fabriek. De onderdelen worden geassembleerd tot modules en de modules worden in 1 dag  op de bouwplaats gemonteerd. Geen afval, minder CO2-uitstoot en uitstoot van stikstofoxide (NO), minder fouten en geen onwerkbaar weer! Dit zal leiden tot kostenreductie en kwaliteitsverbetering.

Modulair bouwen = circulair

Compact bouwen

Compact bouwen

Compact bouwen levert de allerbelangrijkste besparing op ten opzichte van een ‘normale’ eengezinswoning. Minder materialen en minder energieverbruik.

Technische kringlopen

Technische kringlopen

Er is geen afval tijdens het productieproces. Het huis is demontabel. In de toekomst kunnen de modules terug naar de fabriek en kunnen materialen worden hergebruikt.

Biologische kringlopen

Biologische kringlopen

De constructief isolerende houten sandwichpanelen en gemodificeerde houten gevelbekleding zorgen voor een opname van CO2.

Modulair bouwen = klimaatneutraal

Geen gasaansluiting. Het huis krijgt een energiedak. PV-panelen leveren de totale energie. De energie vraag is beperkt door zwaar te isoleren, slim te ventileren en minder energieverbruik te stimuleren. Infrarood vloerverwarming, een ventilatiewarmtepomp met boiler voor de warmwatervoorziening, slimme CO₂ gestuurde ventilatie en de best beschikbare apparatuur.

Modulair bouwen = flexibiliteit

Flexwonen met House2Start. Een grote groep woningzoekenden heeft snel een woning nodig. In 9 maanden van idee tot oplevering van het project. Een permanente woning. House2Start is verplaatsbaar. Neemt de vraag af, dan kan de woning – na een update – verplaatst worden naar een permanente locatie.

Voor een betere toekomst!

Wonen en leven

Ik ben starter

Samenwerken en investeren

Ik ben grondeigenaar